Logo-Glas

Ukradeno žito za ishranu divljih svinja

30. Oktobra 2014.

20141030135407_270495DERVENTA – Predsjednik Udruženja lovaca “Motajica” Derventa Miodrag Đeorđić rekao je danas da su nepoznata lica sa dvije njive obrale zasijani kukuruz koji je bio namijenjen za ishranu divljih svinja.

Kukuruz je bez odobrenja obran sa lokacije “Tunjestali” i na području Gradine, i to traktorskim beračem, a u Udruženju kažu da su o krađi upoznati i pripadnici Policijske stanice Derventa.

Udruženje lovaca “Motajica” ove godine je izdvojilo oko 2.300 maraka, koliko je izdvojio i dio članstva udruženja, te je zasijano oko 2,2 hektara kukuruza za ishranu divljih svinja.

– Treću godinu sijemo kukuruz kako divljač ne bi ulazila na tuđe njive i pravila štetu, nego je mi ovako hranimo – rekao je Đeorđić.

Prema njegovim riječima, osim zasijanih parcela kukuruza, Udruženje je izdvojilo oko 8.000 maraka za kupovinu hrane za divljač i ima dvije automatske hranilice na mjestima gdje je ranije bilo najviše štete na njivama.

– To je dokaz da se brinemo o tuđoj imovini, ali krađom žita načinjena je šteta Udruženju, ali i samim mještanima – rekao je  Đeorđić.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA