Logo-Glas

Upisano 70.429 birača

18. Avgusta 2014.

izboriDOBOJ – Sa dobojske izborne jedinice za oktobarske opšte izbore upisano je 70.429 birača koji će na 122 biračka mjesta glasati za jednog od 39 ovjerena politička subjekta.

Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ u Doboju Nenad Paleksić rekao je da će na 122 biračka mjesta u ovom gradu, zajedno sa članovima gradske komisije, izbore provesti 1.160 ljudi.

– Gradska izborna komisija donijela je odluku o formiranju 120 redovnih biračkih mjesta i jednog biračkog mjesta za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, te jednog mobilnog tima – rekao je Paleksić novinarima nakon današnjeg žrijebanja i dodjele mjesta u biračkim odborima za ovjerene političke subjekte sa područja Doboja.

On je naveo da će na 122 biračka odbora biti 580 članova i isto toliko zamjenika.

Paleksić je ukazao da je veliki broj biračkih mjesta poplavljen i da postoji obaveza da ona budu osposobljena do 12. oktobra.

Regionalni koordinator za Doboj Koalicije sedam nevladinih organizacija u BiH “Pod Lupom” LJubinko Đurić rekao je Srni da Doboj nije uspio da do utvrđenog roka 8. avgusta odredi sva biračka mjesta i da je zbog toga procedura žrijebanja probila predviđeni rok.

– Veliki broj biračkih mjesta je poplavljen u nedavnim poplavama, od čega 33 u gradskoj zoni – naveo je Đurić, ističući da današnjim žrijebanjem grad Doboj ne zaostaje sa ostalim sredinama u izbornim aktivnostima.

U dobojskoj izbornoj jedinici registrovano je 39 biračkih subjekata, od čega osam nezavisnih kandidata, osam koalicija i 23 političke stranke.

Po okončanju postupka žrijebanja, politički subjekti dužni su u roku od sedam dana dostaviti GIK-u prijedloge za članove biračkih odbora i njihove zamjenike, za biračka mjesta gdje su u postupku žrijebanja dobili mjesta za popunu, vodeći računa da predloženi kandidati budu upisani u izvod iz Centralnog biračkog spiska za to biračko mjesto.

U Centralni birački spisak za izbornu jedinicu Doboj upisano je 70.429 birača.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA