Logo-Glas

Uskoro počinje proizvodnja u “Unisu”, kupci iz Njemačke

30. Septembra 2015.

unisDERVENTA – U Fabrici cijevi “Unis” u Derventi naredne sedmice počeće proces proizvodnje, a za sada je obezbijeđen plasman u Njemačku i zemlje okruženja, rekao je Srni potpredsjednik Kompanije “Balkan stil” Srđan Simić.

On je rekao da je obezbijeđen materijal za proizvodnju i precizirao da je iz Smedereva naručeno 1.100 tona toplo-valjane trake.

– U Fabriku je stiglo šest kamiona natovarenih toplo-valjanom trakom, a još pet je na putu. Od naredne sedmice počinje proces proizvodnje – naveo je Simić.

– Imamo sigurne kupce u Njemačkoj, okolnim zemljama i manji broj kupaca na domaćem terenu – rekao je Simić i dodao da očekuje da će proizvod biti kvalitetan.

Prema njegovim riječima, angažovano je 100 radnika koji obavljaju pripreme za proizvodnju, od osoblja u upravi do radnika u proizvodnji.

– Riječ je o isporuci trake koja nije iste debljine i proizvodnja kreće odmah po prijemu naručene pošiljke. Imamo tačne planove šta raditi, razrađenu prodaju i zagarantovanog kupca. Od ranije su spremljene i testirane mašine za proizvodnju, radnike i veoma smo optimistični – kaže Simić.

On je najavio brzu promociju proizvedenih količina cijevi nakon dužeg zastoja mašina.

Već je razrađena proizvodnja kreveta za kupca iz Njemačke, i prve količine od 350 kreveta do kraja sedmice biće isporučene kupcu.

Дервента -  "Унис" - пробна производњ– Za nekih dan-dva smo razradili proizvodnju metalnih kreveta po modelu koji smo dobili od kupca. Riječ je o krevetima na sprat, a može da se transformiše i kao singl ležaj. Osim mreže, ostali materijal za proizvodnju je iz naše fabrike – naveo je Simić.

On je potvrdio da uprava Fabrike radi na deblokadi žiro računa kod banaka i da je na pomolu dogovor, o čemu će narednih dana biti više riječi.

– Privredni sud iz Doboja donio je presudu, kojom je poništena blokada 175 miliona od Izvozno-kreditne agencije /IGA/ BiH jer nisu oni davali novac sredstva fabrici i nisu ni mogli blokirati račun – kaže Simić.

Nove količine trake planiraju nabaviti iz Smedereva i ugovoriti mjesečno dopremanje 5.000 tona, a nije isključena mogućnost nabavke i od drugih proizvođača iz Mađarske, Italije ili Ukrajine.

Osim pripreme za početak proizvodnje, radnici su angažovani i na prekrivanju proizvodnih i skladišnih hala, koje su pretrpjela oštećenja tokom olujnog nevremena.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA