Logo-Glas

Uspješan vikend za prnjavorske atletičare

14. Maja 2018.

IMG-efab1a0450a2f52d7464b7f7aa62c04e-VAtletičari AK “San” imali su još jedan radni vikend pun nastupa, saopšteno je iz ovog prnjavorskog atletskog kluba.
“U petak naveče na Đurđevdanskim uličnim trkama u Doboju nastupalo je četvero naših takmičara u trci seniora na 3000 m i ostvarili su solidne rezultate. U subotu su imali nastup na dva fronta na dve strane Republike Spske. U Sokocu na finalu Malih olimpijskih igara za Osnovne i Srednje škole, nastupala je Magdalena Katana, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Branko Ćopić” u trci na 800 m.”
“Magdalena je drugu godinu za redom osvojila srebrenu medalju u Finalu za osnovne škole sa novim ličnim rekordom na 800 m.
U isto vreme u Banja Luci trčao se Banjalučki polumaratom, koji je ujedno bio i Prvenstvo Republike Srpske u polumaratonu, gde je nastupalo četvero nasih takmičara, koji su po prvi put istrčali stazu dugu 21 097 m. Nastupali su dve cure i dva momka. Najbolji plasman je ostvario Milenko Milinković osvajanjem četvrtog  mesta na Prvenstvu Republike Srpske sa vremenom od 1 sat 25 minuta i 52 sekunde.”
“U nedelju je u Sokocu održano Mlađe juniorsko Prvenstvo Bosne i Hercegovine, gde je nastupalo četvero naših takmičara. Opet najbolji plasman je ostvarila Magdalena Katana osvajanjem trećeg mesta i bronzane medalje u trci na 1500 m sa novim ličnim rekordom. Magdalena je stazu od 1500 m pretrcala za 5 minuta 20 sekundi i 32 stotinke. Ostali takmičari su istrčali svoje najbolje ovosezonske rezultate.”, dodaje se u saopštenju.
Naredno takmičenje atletičare Atletskog kluba “San” očekuje već u utorak na 25. Međunarodnoj uličnoj trci u Prijedoru.
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA