Logo-Glas

Uspješna realizacija projekata

16. Novembra 2015.

brod

BROD
– U ovoj godini na području opštine Brod realizovano je 12 projekata omladine i omladinskih neformalnih grupa vrijednosti 32.300 KM, od čega je opština Brod izdvojila 8.980 KM, a preostala sredstva fondacija “Mozaik”, građani i privrednici.

U Skupštinskoj sali Brod danas su predstavljeni realizovani projekti Omladinske banke Brod za ovu godinu, koji se zasnivaju na organizovanju čišćenja i uređenja sportskih lokaliteta, izgradnji i jačanju kapaciteta omladinskih organizacija, uređenju grada, mjesta za druženje, edukaciji i drugo.

Projekti su realizovani u saradnji sa širom društvenom zajednicom kao što su mjesne zajednice, javne ustanove, omladinske organizacije i drugo.

Predstavnik Fondacije “Mozaik” Dženan Šarić rekao je da su dvije osobe sa područja Broda predložene da učestvuju na turniru biznisa i inovacija, koji je organizovan u okviru projekata “Mozaika”.

Zamjenik načelnika opštine Goran Garačić izrazio je veliko zadovoljstvo saradnjom koju opština Brod ima sa “Mozaikom” i Omladinskom bankom, te naglasio da će i u narednom periodu podržavati ovakve oblike aktivizma mladih.

Omladinska banka, koja se finansira po principu saradnje lokalnih uprava sa Fondacijom “Mozaik”, već četiri godine radi na području opštine Brod i do sada je realizovala više od 50 različitih omladinskih projekata.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA