Logo-Glas

Usvojen Izveštaj o radu načelnika Modriče

16. Maja 2018.

SA SKUPSTINSKOG ZASEDANJA 16052018MODRIČA
– Na danas održanoj redovnoj sednici Skupštine opštine Modriča bez rasprave je prihvaćen Izveštaj o radu načelnika Modriče za prošlu godinu. „Radili smo na stvaranju što boljeg ambijenta za život građana“, rekao je Mladen Krekić, prvi čovek Modriče.

17. redovna sednica SO Modriča završena je za manje od dva časa, iako su na dnevnom redu bile 23 tačke. Većina tačaka usvojena je jednoglasno i bez rasprave ili uz veoma konkretne predloge i primedbe, istakao je predsednik Skupštine Siniša Nikić.

– Vodila se konstruktivna rasprava po svim tačkama dnevnog reda. Naravno, bilo je različitih mišljenja i nekih mišljenja odbornika koja su mimo poslovnika o radu ali sve je bilo u granicama dozvoljenog i rekao bih da možemo biti zadovoljni sa današnjom sednicom  – izjavio je Siniša Nikić, predsednik SO Modriča.

Na dnevnom redu bio je i Izveštaj o radu načelnika u 2017. godini, koji je prihvaćen bez rasprave. U izjavi novinarima načlenik Mladen Krekić je istakao da se u proteklom periodu radilo na stvaranju još boljeg ambijenta za život građana, ostvarivanju novih kontakata i privlačenju investicija za lokalno-ekonomski razvoj, što će biti prioritet i u narednom periodu.
PODRSKA RADU - MLADEN KREKICKrekić: Zadovoljan sam!

– U principu, ja sam zadovoljan zato što je Izveštaj usvojen, što nije bilo diskusije i političarenja jer to nama ne treba. Nama treba da uradimo nešto dobro u gradu. Ovaj Izvještaj sadrži sve ono što se dešavalo u našoj lokalnoj zajednici, od opšte uprave, do investicija, do infrastrukture, do svih kapitalnih ulaganja koje smo imali – izjavio je Krekić.

Posebnu pažnju odbornika privukao je predlog odluke o davanju u zakup krova OŠ „Sveti Sava“ za postavljanje solarnog postrojenja sa fotonaponskim ćelijama za proizvodnju električne energije. Krov bi se izdao u zakup na period od 10 godina, pojasnio je Krekić.

Jednoglasno uz veći broj pohvala usvojena je Informacija o stipendiranju studenata na području opštine Modriča. Istaknuto je da će u akademskoj 2017/2018. godini za stipendije iz opštinskog budžeta biti isplaćeno oko 174.00 KM. Trenutno opština stipendira 207 studenata, od čega 170 studenata redovno prima stipendiju, a za njih 37 ovo pravo miruje iz razloga sto su obnovili godinu studija.

Odbornici su takođe razmatrali Informaciju o radu društvenih organizacija i udruženja građana, Izveštaj o radu Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i OO Crvenog krsta, te informacije o stanju javne i bezbednosti saobraćaja na području Modriče u 2017. godini.

Slađan JEREMIĆ/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA