Logo-Glas

Usvojeni Statut i Program rada Skupštine

10. Februara 2015.

Skupština opštine ModričaMODRIČA – Skupština opštine /SO/ Modriča usvojila je danas Poslovnik o radu i Program rada za ovu godinu.

Potpredsjednik SO Siniša Nikić rekao je da je novi Poslovnik o radu usaglašen sa Statutom opštine Modriča donesenim prošle godine i da će doprinijeti efikasnijem radu lokalnog parlamenta.

On je dodao da je Poslovnikom predviđeno sankcionisanje odbornika koji neopravdano ne prisustvuju sjednici ili sjednicu, suprotno Statutu i Poslovniku o radu, napuste bez razloga.

Tokom usvajanja Programa rada Skupštine konstatovano je da će odbornici u 2015. godini posvetiti više pažnje izvještajima o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Skupština.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Izvještaj o radu Skupštine u 2014. godini u kome se navodi da je u protekloj godini doneseno više desetina odluka i rješenja važnih za funkcionisanje lokalne zajednice.

Odbornici su usvojili Izvještaj o radu Komunalne policije u 2014. godini, raspravljali o upisu učenika u osnovne škole u školskoj 2014/2015. godini, prihvatili Informacije o radu Crvenog krsta Modriča, o položaju lica sa posebnim potrebama i Informaciju o ostvarivanju prava boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Modriča.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA