Logo-Glas

Uz kolo, vatromet i dobro raspoloženje: Derventa dočekala pravoslavnu Novu godinu

14. Januara 2018.

goca-lazarevic-derventaDERVENTA
– Uz vatromet, kuvano vino i nastup Gordane Lazarević, više stotina Dervenćana na Trgu pravoslavlja dočekalo je Novu godinu po julijanskom kalendaru. Za organizaciju, tradicionlno, pobrinulo se Srpsko prosvjetno-kulturno društvo “Prosvjeta”, uz podršku lokalne zajednice.

IMG_1464Pola časa prije ponoći u hramu Uspenja Presvete Bogorodice održan je moleban, nakon čega je uslijedio i vatromet.

IMG_1480Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Dragan Kainović podsjetio je društvo već godinama organizuje doček pravoslavne Nove godine, te da su u prethodnim prilikama Dervenćane uveseljavali Vera Matović, Miljan Miljanić, Bora Drljača, Goci bend i drugi.

– Ovakva druženja su nam zaista potrebna, jer je danas prosječan čovjek zaokupljen televizijom i internetom, tako da se izgubila „živa riječ“, komunikacija i druženje među ljudima. Poželio bih svima ono što ne može kupiti novac, a to su zdravlje, mir, ljubav i sreću – istakao je Kainović, uz nadu da će Nova godina biti svima bolja.
Čestitkama se pridružio i načelnik opštine Milorad Simić.

– U Derventi pravoslavci obilježavaju Novu godinu po julijanskom kalendaru i to je jedna tradicija koju treba čuvati. Želim svima da ono što je bilo loše u proteklom periodu ostave iza sebe, da činimo bolje stvari i budemo bolji. I mi koji se bavimo odgovornijim poslovima, vjerujem, da ćemo učiniti više za dobrobit lokalne zajednice  – rekao je Simić.

20180113_2254231723779329Priliku da se ponovo predstavi derventskoj publici imala je i Gordana Lazarević.

– Zaista uživam kada nastupam na manifestacijama koje prate rodoljubne praznike i srećna sam što se nalazim među divnim i ljubaznim ljudima, sa kojima sam podijelila ljubav i energiju – opisala je Lazarevićeva, uz čestitke svim ljudima dobre volje Novu godinu.

IMG_1502Srpska pravoslavna crkva 14. januara, odnosno 1. januara po Julijanskom kalendaru, obilježava dva velika hrišćanska praznika-Obrezanje Isusa Hrista i dan Svetog Vasilija Velikog.

(IZVOR: Derventa Cafe)
Čitajte još

DOBOJ: Sutra 22. bogojavljenski koncert // DOBOJ - Etno-grupa "Trag" iz Laktaša i dobojski Dječiji crkveni hor pri Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla održaće sutra u Doboju bogoja...
Problem spornih objekata na dobojskoj tvrđavi: Od bespravne gradnje ni... // DOBOJ - Problem bespravno izgrađenih objekata na dobojskoj tvrđavi Gradina i njihovo rušenje pretvorilo se u partijsko prepucavanje, u ko...
Podrška Aktiva zena PDP GO Doboj Udruženju porodica sa četvoro i više ... // DOBOJ - Aktiv zena GO PDP Doboj svake godine za vrijeme novogodisnjih i božićnih praznika organizovanim akcijama pruža podršku našim sugr...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA