Logo-Glas

Vatrogasci iz Petrova u ozrenskoj šumi pronašli njemačkog biciklistu – putnika oko svijeta

23. Juna 2018.

35836791_10214165460424487_7153350984486354944_nNjemačkog državljanina, tridesetogodišnjeg biciklistu Maximiliana Andreas, koji se na svom putu oko svijeta juče izgubio u gustoj ozrenskoj šumi, pronašli su pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice Petrovo. Potraga je započela nakon poziva službenika njemačke ambasade u BiH policijskoj stanici Petrovo, koji su tražili pomoć u pronalasku njihovog državljanina.

“Poziv za učešće u potrazi dobili smo iz Policijske stanice Petrovo, čija patrola je bezuspješno tražila izgubljeno lice. Prema dostupnim podacima procijenili smo da bi potragu trebali usmjeriti na prostor naselja Porječina, što se na kraju pokazalo tačnim”, rekao je komandir DVJ Petrovo Dragan Petković, naglasivši da je skupa sa vatrogascima u potrazi učestvovao i Simo Dujković, deminer Republičke uprave Civilne zaštite RS.

“Postojala je realna opasnost da lice uđe u minirano područje, tako da je svaki minut potrage bio veoma važan. Na svu sreću, nakon dva sata, izgubljenog biciklistu pronašli smo u šumskom dijelu teritorije između Petrova i Porječine, nepovrijeđenog, ali iskislog i prilično uznemirenog”, ispričao je Petković, izrazivši zadovoljstvo što se sve dobro završilo.

Maximilian Andreas iz Minhena svijet obilazi na biciklu, a jučerašnja maršuta mu je trebala biti Doboj-Tuzla-Kalesija. Navigacija ga je odvela u opštinu Petrovo, odakle je, zahvaljujući petrovačkim vatrogascima, ponio priču sa hepiendom.

(AUTOR: Slađana Mitrović Lazarević)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA