Logo-Glas

Vaučeri prvo stižu najugroženijima

17. Avgusta 2014.

20140716123640_253806DOBOJ, PETROVO – Dijeljenje platnih kartica za obnovu poplavljenih domova nastavljeno je danas širom RS u mjestima koja su stradala u majskim poplavama.

– Platne kartice za obnovu poplavljenih domova u Doboju do sada su podijeljene u naseljima koja su po procjeni Gradske uprave i Vlade RS pretrpjela najviše štete, a sva ostala naselja će iste dobiti u narednih sedam do deset dana – poručio je Dobojlijama Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika.

On je danas tokom podjele 450 vaučera za mještane prigradskog naselja Usora kazao da su do sada platne kartice uručene mještanima naselja Bare, Ševarlije, Pridjel Gornji i Donji, i Potočani, a da će građani u najužerm gradskom jezgru iste dobiti uskoro, ne precizirajući kada.

– Iskreno, ne mogu biti precizan, mi dobijemo spisak, poimenično kome će i kojeg dana biti podjela vaučera, predstavnici Vlade RS tog konkretnog dana dođu i zajedno sa predstavnicima Gradske uprave organizuju podjelu – kazao je Vasilić.

Pozivajući građane na strpljenje, on je rekao da je od predstavnika Vlade RS dobio uvjeravanja da će za sedam do deset dana biti u prilici da podijele sve vaučere.

U Petrovu je danas podijeljeno prvih 20 platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu RS građanima čija je šteta na stambenim i poslovnim objektima u poplavama bila veća od 5.000 KM.

Julijana Cvjetković-Iličić, predsjednik Centralne opštinske komisije za procjenu štete, izjavila je da je ukupna procijenjena šteta od poplava u opštini Petrovo oko 3,7 miliona KM.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Čitajte još

DOBOJ: Stranački aktivisti pohrlili na likovnu koloniju // DOBOJ - Stranački aktivisti, odbornici i lokalni funkcioneri bili su brojniji od slikara na otvaranju likovne kolonije i galerije u Domu ...
BLOKIRANE PARE OD AKCIZA: “Autoputevi Republike Srpske” vratili ratu k... // Poreski obveznici su direktno iz budžeta RS platili ratu kredita od 11,9 miliona evra jer je “Autoputevima Republike Srpske” blokiran nov...
UDRUŽENJE PENZIONERA DOBOJ: Bilten br. 15. pred čitaocima (PDF) // Udruženje penzionera grada Doboja, u cilju informisanja najstarije populacije, izdalo je 15. broj Biltena, glasila ovog udruženja. U najn...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA