Logo-Glas

Veče džipsi džez muzike u Umjetničkoj galeriji

26. Marta 2015.

Umjetnička galerija Centra za kulturu i obrazovanje DobojDOBOJ – U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje večeras je održan koncert džipsi džez muzike u izvođenju banjalučkog “Džipsi džez trio studio 13”.

Trojac u sastavu Dejan Zorić, Vedran Gavrić i Raša Jakovski obradovali su dobojske poklonike džipsi džez žanra i u prepunoj sali galerije izveli djela “Besame mučo” Konsuelo Valaskeza, “Oči čornije” Evgena Pavloviča Grebinka, “Minor sving” Žan-Đango Renarta, “Sving Gitane” Havijera Sančeza i druge.

Zorić je rekao novinarima da džipsi džez muzika “nije niti želi da bude popularna, ima svoje slušaoce i može se svirati u svakom dijelu svijeta”.

Džipsi džez, poznat i kao džipsi sving ili hot klab džez, je stil džeza za koji se često kaže da ga je tridesetih godina prošlog vijeka započeo gitarista Žan-Đango Renart.

Korijene ima pretežno u Francuskoj, pa je stoga čak i u izvorima na engleskom jeziku poznat i po svom francuskom imenu džez manuš ili alternativno manuš džez.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA