Logo-Glas

Višak ćata ide na biro

10. Februara 2015.

obren petrovićDOBOJ – Dobojska gradska uprava ipak će, iz trećeg pokušaja, da otpušta prekobrojne činovnike. Ustanove će morati da smanje broj zaposlenih za trećinu.

Na pretposlednjoj sednici gradske skupštine na dnevnom redu po treći put našla se Odluka o smanjenju broja zaposlenih u Administrativnoj službi grada, javnim preduzećima i ustanovama čiji je ona osnivač.

U obrazloženju najnovije odluke o redukciji zaposlenih “ćata” za 30 odsto navedeno je da je odluka iznuđena zbog teške ekonomske situacije i problema u finansiranju sadašnjeg broja zaposlenih. U ranijim odlukama planirano je otpuštanje 15, odnosno 20 odsto, ali i do toga nije došlo, već se broj zaposlenih povećavao. Odnosno, sada je ustanovljeno da na jednom radnom mestu ima i po dvoje službenika.

Prošle nedelje obavljeno je revidiranje potreba za svako radno mesto u postojećoj i novoj sistematizaciji, nakon čega su se svi službenici našli u “bubnju” i prema utvrđenim kriterijumima će knjižice dobiti oni koji imaju lošije reference, vodeći računa da su osnovni stručna sprema, dužina radnog staža i socijalne prilike.

Već su donijeta rješenja o statusu neraspoređenih službenika za nekoliko desetina zaposlenih u gradskoj upravi.

Osim direktno u gradskoj upravi, sve organizacione jedinice, odnosno ustanove, organizacije i preduzeća čiji je osnivač Grad, moraće da smanje broj zaposlenih za 30 odsto. Nova rješenja stupaju na snagu do kraja meseca.

Preraspoređeni savjetnici

Odlučnost gradonačelnika da sprovede ovu odluku mnoge “ćate” je iznenadila. Posebno njegove doskorašnje savjetnike, koji su u “razvodnjavanju” odluka o racionalizaciji prekomandovani u koordinatore 12 odjeljenja gradske uprave.

(IZVOR:Novosti)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA