Logo-Glas

VIŠE NIJE MISTERIJA? Naučnici otkrili šta je čudovište iz Loh Nesa

8. Septembra 2019.

Naučnik koji je godinama sakupljao DNK uzorke iz škotskog jezera Loh Nes, širom svijeta poznatom po legendi o Nesi, nagovijestio je šta bi čuveno čudovište moglo da bude.

Naime, naučnici su analizirali DNK koji su prikupili u uzorcima vode uzete s različitih lokacija na svjetski poznatom jezeru kako bi kategorisali sav tamošnji život, prenosi Jutarnji.

– Žao nam je, na temelju podataka koje smo prikupili, čini se da ideja o plesiosaurusu ne stoji. Na temelju naših uzoraka, nema ni DNK morskog psa. Nema ni DNK soma. Ne možemo naći nikakav dokaz o jesetri. U Loh Nesu su jegulje brojne, i DNK jegulje smo pronašli na gotovo svakoj lokaciji na kojoj smo uzimali uzorke – ima ih mnogo. Ne možemo odbaciti mogućnost da u Loh Nesu ima gigantskih jegulja – rekao je Nil Gemel, vođa projekta.

On smatra da njegovu teoriju podupire i video snimak iz 2007. godine, koji prikazuje kako “nešto” dugačko četiri metra i oblika torpeda pliva po površini jezera. Da su vidjeli velike jegulje, ponekad debele poput ljudske noge, navodno tvrde i ronioci.

Džinovska jegulja bi bila nešto što je, tvrdi on, neobično, ali ne i nemoguće.

Jezero Loh Nes je inače najveći i drugi po dubini rezervoar slatke vode u Velikoj Britaniji.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA