Logo-Glas

VIŠKOVIĆ: Rukometni TV turnir šampiona od 20. avgusta

17. Juna 2019.

DOBOJ – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Doboju da će 51. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u tom gradu biti održan od 20. do 24 avgusta na visokom nivou.

Višković je rekao novinarima da će, uz brojne inostrane šampione u rukometu, prvi put na turniru učestvovati i ekipa iz Kine.

On je najavio da će uoči otvaranja takmičenja biti održana i parada sporta.

“Grad Doboj i Vlada će finansijski podržati ovu sportsku manifestaciju, a medijski sponzor biće RTRS”, naveo je Višković nakon sjednice Organizacionog odbora Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona kojoj je predsjedavao u hotelu “Park”.

On je izrazio nadu da će turnir biti održan na visokom nivou, najavljujući da će u narednom periodu biti građena nova sportska dvorana da bi u Doboj bili dovedeni evropski rukometni velikani.

“Moramo sagraditi tu dvoranu i nadam se da će to biti urađeno u roku od najmanje dvije godine”, rekao je Višković i dodao da je već sagrađen savremen hotel.

Potpredsjednik Organizacionog odbora turnira Boris Jerinić zahvalio je Vladi za podršku turniru koji je jedna od najvažnijih sportskih manifestacija u Doboju, ali i u Srpskoj i BiH.

On je rekao da će za održavanje turnira, koji se nalazi u kalendaru Evropske rukometne federacije, biti izdvojeno 300.000 KM.

“Među učesnicima su Sloga kao domaćin, ali i prvak BiH Izviđač, Tatran, Peking… Turnir će biti kvalitetan, ali ćemo i dalje raditi na dovođenju rukometnih velikana da bi takmičenje bilo značajno u regionu i cijeloj Evropi”, rekao je Jerinić i dodao da ove godine učestvuju i renomirani klubovi iz Švajcarske, Francuske, Srbije, Sjeverne Makedonije.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju ima višedecenijsku tradiciju i predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najcjenjenijih rukometnih priredbi u regionu i svijetu.

Na ovom turniru nastupali su “Monpelje”, “Siudad Real”, “Nordhorn”, “Steaua”, “Gumersbah”, “CSKA”, “Barselona”, “Vesprem”, “Partizan”, “Pelister”, “Crvena zvezda”, “Metaloplastika”, “Zagreb”, “Borac” i drugi šampionski klubovi.

(IZVOR: SRNA/foto:RTV Doboj)

Komentari

One Response to VIŠKOVIĆ: Rukometni TV turnir šampiona od 20. avgusta

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA