Logo-Glas

Vlada Srpske će nastaviti da pomaže opštinu Brod

12. Avgusta 2014.

Željka CvijanovićBROD – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Brodu da će se Vlada Srpske, u okviru svojih nadležnosti, uključiti u projekat uređenja brodskog nasipa i kanala.

Cvijanovićeva je razgovarala danas sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem o aktuelnoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici, obnovi i sanaciji nakon poplava i projektima koji će biti realizovani u narednom periodu.

– Zadovoljna sam načinom kako to ovdje rade. Načelnika i njegove saradnike sam upoznala sa načinom rada Fonda solidarnosti Republike Srpske i sa aktivnostima koje smo preduzeli u proteklom periodu. Važno je istaći da imamo funkcionalan i održiv budžet – rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona kaže da je na sastanku upoznata o problemima sa kojima se suočava ova lokalna zajednica, kao što su velika zaduženja i nasljeđene obaveze.

– Ono što je važno da uradimo je racionalnost gdje god to moguće, da se ne izlazi iz budžetskog okvira, da vratimo disciplinu i više rada – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da će određeni radovi biti obavljeni na nasipu i kanalu, te da će u ovaj projekat, u okviru svojih nadležnosti, biti uključena Vlada Republike Srpske, preduzeće “Vode Srpske” i lokalna zajednica.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi rješavanja problema u vezi sa graničnim prelazom, odnosno izgradnji zaobilaznice i dva kružna toka, čime će velike gužve biti smanjene.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić rekao je da je zadovoljan posjetom predsjednika Vlade Srpske, posebno ukazujući na brzo reagovanje prilikom sanacije posljedica od poplava.

– Ovo je dokaz da imamo podršku Vlade Srpske, uz čiju pomoć smo dosta toga uradili. Tokom sutrašnjeg dana biće nastavljena podjela vaučera za domaćinstva sa štetom manjom od 5.000 KM. Imamo probleme kao i svi druge sredine, prekomjerna zaduženost i obaveze iz prethodnih godina, ali imamo ideje, projekte i pomoć sa nivoa Republike u njihovom rješavanju – rekao je Jovičić.

On je dodao da je riječ o projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, postavljanju carinskog terminala, određenim projektima u vezi sa zdravstvom, sanacijom nasipa, te radovima oko graničnog prelaza.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA