Logo-Glas

Vladika Hrizostom osveštao temelje hrama u Novom naselju

22. Novembra 2015.

Srn2015-11-22_1617356_1

DERVENTA
– Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom osveštao je temelja hrama Preobraženja Gospodnjeg u izbjegličkom Novom naselju u Derventi.

Episkop Hrizostom izrazio je veliko zadovoljstvo što su ljudi iz ovog naselja, poslije silnih iskušenja, imali snage da krenu ispočetka, da grade hram, Bogu se mole i sastaju.

– Vi, koji ste izbjegli iz raznih krajeva, prognani, obespravljeni, zajedno ste počeli graditi hram. Niste se ovdje našli svojom voljom nego prilikama i okolnostima koje su uticale. Gradnjom hrama ugrađujete sebe, gradite hram Bogu živome, a on će vas duhovno izgraditi – rekao je vladika okupljenim vjernicima.

U Novom naselju žive porodice izbjegle sa Ozrena, iz Vozuće, centralne BiH, iz Bosanskog Petrovca, Bihaća, Bosanske Krupe i drugih gradova.

Za kuma temelja hrama, koji će biti izgrađen u trećoj derventskoj parohiji, izabran je Stojan Nikolić iz Agića.

U ovom naselju u međuvremenu je podignuta montažna crkva, sastavljena od vojnih kontejnera. Pripadnici Oružanih snaga BiH pružili su pomoć prilikom uređenja lokacije na kojoj će biti izgrađen hram.

Složni parohijani uspjeli su da u veoma kratkom periodu podignu montažni hram, zvonik, ljetnjikovac i dječije igralište.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA