Logo-Glas

Vladika Hrizostom služio Svetu liturgiju u manastiru Ozren (FOTO)

28. Avgusta 2015.

ozren1.jpg.crdownloadPETROVO – Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju kod Manastira Svetog oca Nikole na Ozrenu povodom Velike Gospojine, u okviru tradicionalnog crkveno-narodnog zbora, na kojem se okupi više hiljada vjernika.

Govoreći okupljenim vjernicima u manastirskoj porti, gdje se tradicionalno na Veliku Gospojinu služi Sveta arhijerejska liturgija, vladika je vjernom narodu poručio da Srbi treba da budu “narod Božiji, narod vjere, narod ljubavi Božije, narod koji istinski teži jedinstvu sa Bogom u Isusu Hristu”.

kumNakon liturgije, za kuma velikogospojinskog slavlja izabran je Slobodan Ilić iz Petrova koji je darovao 2.100 evra.

Poslije trokratnog ophoda oko hrama, prelomljen je slavski kolač, a potom upriličen slavski ručak.

Vladika Hrizostom sinoć je u manastiru služio praznično večernje, a zatim je pred ikonom Presvete Bogorodice služen akatist svetiteljki.

– Gospod proslavlja svakoga koji NJega u svome tijelu, svojim životom, vjerom, ljubavlju i služenjem Bogu proslavi – poručio je vladika Hrizostom.

ozren.jpg.crdownloadTradicionalni velikogospojinski crkveno-narodni sabor kod manastira na Ozrenu svake godine okupi više hiljada vjernika iz Republike Srpske, zemalja okruženja i inostranstva.

Zbor počinje uoči Velike Gospojine, a nastavlja se na sam praznik.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA