Logo-Glas

“VODOVOD I KANALIZACIJA” ŠAMAC: Neplatišama će biti ponuđeni ugovori o izmirenju duga

19. Maja 2017.

Шамац - Михајло ЂурђевићŠAMAC
– Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz Šamca Mihajlo Đurđević rekao je da će svim potrošačima sa dugovanjima većim od 1.000 KM biti ponuđeno da sklope ugovore o snabdijevanju i plaćanju zaostalog duga, što je, kako je naveo, preduslov da preduzeće posluje pozitivno.

– Onima koji ne plaćaju račune biće uvedene sankcije kako bi zaštitili redovne platiše. Postoji način da neplatiše budu skinute sa mreže ili da im bude pušteno dva decilitra vode u sat vremena – rekao je Đurđević.

On kaže da je dug preduzeća 5. aprila, kada je preuzeo funciju vršioca dužnosti direktora, iznosio 1.282.620 KM, od čega za potrošenu električnu energiju 650.000 KM, dok radnicima nisu bile isplaćene tri neto plate i doprinosi za sedam mjeseci.

– Potraživanja od građana iznose 425.000 KM, a od pravnih lica 212.000 KM – rekao je Đurđević i dodao se mora raditi na rješavanju problema neplaćenja računa za vodu.

On je naveo da je voda bakteriološki i hemijski ispravna, te da zaposleni u dobojskom institutu dva puta mjesečno uzimaju uzorke.

Đurević kaže da je, nakon katastrofalnih poplava 2014. godine, vodovodna mreža proširena na šamačka sela, ali da se samo šest odsto domaćinstava priključilo na “Vodovod”, dok su drugi odustali zbog visoke cijene od 599 KM.

– Moja ideja je da, ukoliko na to pristane Skupština opštine Šamac, da se “Vodovod” odrekne takse od 200 KM koju građani plaćaju za priključak kako bi se povećao broj potrošača – rekao je Đurđević.

On kaže da je jedan od planova izgradnja fotonaponske elektrane u krugu “Vodovoda”, koja bi donijela uštede preduzeću kada je riječ o potrošnji struje.

– Za izgradnju je zainteresovan Institut za ekologiju iz Maribora koji bi obezbijedo 30 do 50 odsto grant sredstava, a preostala sredstva bi bila obezbijeđena iz kredita – kaže Đurđević.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ŠAMAC: Potpisan ugovor za projekat “Slobodne zone” // ŠAMAC - Predstavnici preduzeća "Slobodna zona" Šamac i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske potpisali su danas ugovor o naba...
ŠAMAC: Uspješan rad odjeljenja suda // ŠAMAC - Predsjednik Osnovnog suda u Modriči Vinko Miladinović rekao je da je u Odjeljenju suda u Šamcu, za šest mjeseci rada, održano oko...
ŠAMAC: Govedarica zadovoljan Opštinskim odborom stranke // ŠAMAC - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je sinoć da je zadovoljan Opštinskim odborom /OO/ SDS-a Šama...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA