Logo-Glas

VOZAČI OPREZ: Na ovim dionicama saobraćaj je usporen i otežan

11. Januara 2019.

snijeg led saobraćaj putBANJALUKA – Zbog snijega i poledice, saobraćaj je otežan i usporen na putevima Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, te Sarajevo-Rogatica, preko Romanije, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Saobraćaj je otežan i na putnim pravcima Trnovo-Foča, preko prevoja Rogoj, Mrkonjić Grad-Mliništa, Karanovac-Kneževo-Ugar i Šipovo-Novo Selo.

Iz AMS navode da su ekipe na terenu i da čiste i posipaju sve kritične dionice.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a moguće je i obrušavanje snježnih lavina, naročito na putu Dobro Polje-Brod na Drini.

U nižim predjelima kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, a zbog niske temperature, moguća je i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

U Federaciji BiH ugaženog snijega i leda na kolovozu ima na putevima Priluka-Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i na širem području Bosanskog Grahova.

Iz AMS upozoravaju vozače koji se kreću magistralnim putem Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od pola sata.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA