Logo-Glas

VUKOSAVLJE: Srednjoškolskom centru donirana računarska oprema

24. Oktobra 2018.

Вукосавље - донирана рачунарска опVUKOSAVLJE
– Predstavnici Nestro grupacije danas su, povodom Svjetskog dana razvoja informatike, donirali Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” u Vukosavlju računarsku opremu, ukupne vrijednosti 1.500 evra.

Portparol “Optima grupe” Dubravka Gajić rekla je novinarima da je ovoj školi donirano pet računara, dva štampača, laptop i projektor.

– Ove godine je Nestro grupacija, koju čine “Optima grupa”, Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i “Nestro petrol”, u okviru svog projekta “Stvaramo zdrave navike”, donirala vrijednu računarsku opremu brojnim školama u Republici Srpskoj – napomenula je Gajićeva.

Вукосавље - донирана рачунарска опDirektor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Vukosavlju Olgica Josipović istakla je da će oprema poboljšati nastavni proces.

– Donacijom će biti kompletiran i drugi informatički kabinet u školi, koja ima osam odjeljenja sa ukupno 160 učenika – rekla je Josipovićeva.

Uručenju donacije prisutvovao je zamjenik načelnika opštine Vukosavlje Dejan Jović, koji je zahvalio za donaciju i napomenuo da je srednja škola “Nikola Tesla” jedna od rijetkih u okruženju koja ima veći broj upisanih učenika u ovoj u odnosu na prethodnu školsku godinu.

– Nadam se da će donacija doprinijeti boljem informatičkom opismenjavanju učenika, da će ih motivisati za marljiviji rad, te da će profesorima pomoći u prenošenju znanja učenicima – rekao je Jović.

Učenik četvrtog razreda Ekonomske škole Oliver Stanković izrazio je zadovoljstvo opremom, za koju je rekao da je savremena, sa modernim programima, koji će omogućiti lakše savladavanje nastavnog procesa i bolju pripremu za rad u struci nabakon završenog srednjeg obrazovanja.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA