Logo-Glas

Za fotelju dobojskog gradonačelnika jedan ili dva kandidata

5. Decembra 2018.

obren petrovićDOBOJ – Ukoliko vrh SDS-a ne predloži kandidata za gradonačelnika ili se odnekud ne pojavi još jedan nezavisni, Dobojlije bi na vanrednim izborima za prvog čovjeka grada mogle glasati samo za zajedničkog kandidata kojeg će usaglasiti grupa okupljena oko Obrena Petrovića i ovdašnji SNSD, pišu Nezavisne.

“Ne očekujemo da će biti veliki broj kandidata s obzirom na to da se radi o vanrednim izborima. Mislim da neće tu baš biti jedan, bio bi red da budu bar dva kandidata, pa da se izabere onaj koji bude imao veću podršku”, smatra Mihnet Okić, predsjednik dobojskog odbora SDA, koja je svih proteklih 16 godina podržavala Obrena Petrovića.

Neće biti samo jedan kandidat, kažu i u PDP-u, ali ne navode ko bi mogao biti drugi.

“Biće ih više. Može biti neki nezavisni kandidat, grupa građana, jer Doboj sigurno zaslužuje ne samo dva, nego više kandidata. Ako političke opcije ne budu imale svog kandidata, građani će predložiti nekog možda nepoznatog čovjeka za kandidata”, navodi Slobodan Vasiljević, član Predsjedništva dobojskog PDP-a.

Još aktuelni gradonačelnik bi u četvrtak trebalo da preuzme svoj poslanički mandat u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

U PDP-u kažu da se ova stranka nije bavila kandidaturom za vanredne izbore, a na našu konstataciju da odlaskom NDP-a u vlast više ne postoji Savez za promjene, kao ni mogućnost da tri stranke koje su ga činile predlože zajedničkog kandidata, Vasiljević navodi:

“Ne znači opet da se dio Saveza za pobjedu, tj. SDS-a u Doboju, PDP-a i još nekih partija sa kojim bismo možda razgovarali, ne usaglasi o zajedničkom kandidatu.”

Na lokalnim izborima PDP je takođe uvijek podržavao Petrovića, što nije slučaj sa ovdašnjim socijalistima koji poručuju da se ta praksa neće promijeniti ni ubuduće jer neće podržati kandidata kojeg on predloži.

“Socijalisti ovakvu garnituru ljudi koja vodi grad, koji su sada samo promijenili dres, sigurno neće podržati”, izjavio je Vedran Gligorić, predsjednik Izvršnog odbora dobojskih socijalista, te navodi da će stranački organi odlučivati da li će SP imati svog kandidata na izborima ili ne.

S obzirom na to da je dobojski odbor SDS-a raspušten, a još nije poznato ime povjerenika, nije bilo moguće saznati da li će ta stranka imati kandidata, ali se u ovdašnjoj javnosti spekuliše da je vrh stranke već kontaktirao pojedine SDS-ove iskusne članove kako bi preuzeli vođenje stranke i “izbacili” neko novo ime.

Ime kandidata kojeg će predložiti Obren Petrović, a podržati SNSD još nije objelodanjeno, a na podršku kojih stranaka će moći računati malo ko od političkih subjekata želi potvrditi.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA