Logo-Glas

Za sanaciju upravne zgrade uloženo 120.000 KM

22. Juna 2016.

Шамац - Електродистрибуција
ŠAMAC
– Završena je sanacija upravne zgrade Elektrodistribucije u Šamcu koja je oštećena u poplavama 2014. godine, te su izgrađeni spoljni magacin i parking, a vrijednost radova čiji je finansijer “Elektro Doboj” iznosi 120.000 KM.

Tokom 2016. godine šamačka Elektrodistribucija ima plan da postojeće drvene stubove zamijeni betonskim, kao i da pruži optičke kablove koji će služiti za daljinsko očitavanje brojila i čime će biti olakšan rad ove radne jedinice.

– Sanirali smo ono što je oštećeno, izvršeni su građevinski i elektromonterski radovi na našim 35-kilovoltnim trafo-stanicama Šamac jedan, Šamac dva i Batkuša – rekao je direktor Radne jedinice Elektrodistribucije Šamac Vedran Đurđević.

On je naveo da je ova radna jedinica do sada izmjestila 97 odsto brojila na betonske stubove.

– Za ovu godinu predviđamo postavljanje 29 kilometara optičkih kablova. Mi smo do sada završili devet kilometara i još tri kilometra je spremno da se uradi – dodao je Đurđević.

On je rekao da je preostalo da oko 30 drvenih stubova bude zamijenjeno betonskim stubovima.

– Za elektroenergetske objekte predviđena su sredstva veća od 400.000 maraka i to su vlastita sredstva “Elektro Doboja” – istakao je Đurđević.

Na šamačkom području registrovano je oko 6.500 domaćinstava, kupaca električne energije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA