Logo-Glas

Zahlađenje i obilnije padavine

23. Oktobra 2014.

kolovoz-maglaU Republici Srpskoj i regionu došlo je do naglog zahlađenja vremena, uz snežne padavine koje su izazvale probleme u saobraćaju i distribuciji električne energije.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno i hladno vreme sa kišom, dok će u višim područjima padati sneg. Obilnije padavine se očekuju krajem dana, zbog čega je izdato žuto upozorenje za područje Banjaluke, Prijedora, Bihaća i Tuzle.

Očekivana količina padavina za 24 sata od 10 do 30, na severozapadu od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, a na jugu od dva do osam litara.

Sneg je sinoć intenzivnije padao u Istočnom Sarajevu, gde su zabeleženi povremeni prekidu u napajanju grada strujom.

Radnici Elektro-Bijeljine uspeli su sinoć da u kratkom roku u sistem vrate 6.800 potrošača, od 7.000 koliko ih je u Bijeljini ostalo bez struje, zbog kvara na trafostanici Bijeljina 1 u naselju Krušik.

Bez električne energije još je oko 200 korisnika u bijeljinskom naselju Patkovača.

Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni, a zbog snežnih padavina ekipe “Romanijaputeva” su na terenu, navode nadležni. Prioriteti u čišćenju su oba putna pravca prema Јahorini, preko Pala i Trebevića.

(IZVOR: PressRS/RTRS)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA