Logo-Glas

Zaplijenjeno 15 kilograma droge, uhapšeno šest dilera

13. Avgusta 2017.

v_87511622Policija Republike Srpske je u dvije odvojene akcije izvedene u četvrtak i petak zaplijenila 15 kilograma droge i uhapsila šest osoba.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u akciji “Golf” izvedenoj na području Doboja, Bileće, Gacka, Trebinja i Podnovlja uhapsili su G. N., R. D., M. M., i D. M. te zaplijenili osam kilograma marihuane. Droga je pronađena tokom pretresa na četiri lokacije.

v_42611163

– Osim droge pronađeno je više mobilnih telefona, SIM kartice i drugi dokazi. Osumnjičena lica će nakon ispitivanja biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – saopštili su iz MUP-a RS ne navodeći detalje.

Nezvanično saznajemo da su najmanje dva osumnjičena uhapšena na benzinskoj pumpi “Nada” u Derventi. Očevici su ispričali da je hapšenje bilo kao u filmovima.

– Veliki broj pripadnika policije okružio je kamione i automobile koji su se nalazili na parkingu pumpe. Maskirani policajci su izlijetali iz vozila i uhapsili su dvije osobe koje su tu bile. Sve je trajalo oko sat, a uhapšeni su neko vrijeme stajali vezani na parkingu – rekao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

v_93097395

U drugoj akciji koju je u četvrtak uveče sprovela policija Trebinja u saradnji sa policijom Čapljine zaplijenjeno je sedam kilograma skanka. Uhapšeni su Stefan Č. i Mitar Č. Droga je pronađena u Stefanovom stanu u Trebinju. Stan je pretresen nakon što su on i Mitar uhapšeni u blizini plantaže indijske konoplje na području Čapljine. Kako saznajemo, prvo je trebinjska policija pronašla plantažu konoplje na području trebinjskog sela Galičići. S obzirom na to da to mjesto pripada FBiH, obaviješteni su policajci iz Čapljine koji su za uzgajivače trave napravili sačekušu i uhapsili ih kada su došli da obiđu plantažu. Osumnjičeni Stefan i Mitar navodno odranije nisu poznati po krivičnim djelima, a drogu su sadili na svojim imanjima.

Stabljike

Trebinjska policija juče je pronašla zasad sa 12 stabljika indijske konoplje visoke dva i po metra. Ova plantaža pronađena je u selu Dračevo kod Trebinja. Zbog sumnje da je uzgajao ove biljke uhapšen je V. Perišić.

v_48327444Plantažu marihuane pronašla je i policija Teslića na obronku planine Borje. Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da je pronađeno sedam stabljika visine od 130 do 170 centimetara.
(IZVOR: Glas Srpske/N.Tomašević)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA