Logo-Glas

Zatraženo smanjenje odborničkih naknada

5. Decembra 2014.

petrovo-javna rasprava o budžetuPETROVO – Učesnici javne rasprave o nacrtu budžeta opštine Petrovo za 2015. godinu zatražili su smanjenje plata zaposlenima u opštinskoj administraciji i odborničkih naknada.

Samostalni privrednik iz Karanovca Zlatko Polugić rekao je da se mnogobrojnim uštedama može obezbijediti 200.000 KM koje treba usmjeriti za novo zapošljavanje, tako što će privrednici za savkog novog zaposlenoig radnika dobiti 5.000 KM.

– Tako će posao dobiti novih 40 radnika, a budžet neće biti potrošački – rekao je Polugić.

On smatra da plate zaposlenih u opštini Petrovo koje su veće od 1.000 KM treba smanjiti za 10 odsto, a one ispod 1.000 KM za pet posto, te da treba ukinuti reprezentaciju, a odborničke dodatke smanjiti za pola.

Sekretar Skupštine opštine Petrovo Branislav Mihajlović smatra da sredstva planirana od prodaje opštinskih nekretnina i zemljišta u poslovnim zonama Petrovo i Karanovac ne treba usmjeriti u potrošnju, već u kupovinu novog zemljišta i nekretnina.

Učesnici javne rasprave konstatovali su da su planirana sredstva za izgradnju i asfaltiranje novih puteva od 10.000 KM nedopustivo mala.

Na raspravi je bilo 11 učesnika, od kojih četiri iz opštinske administracije i četiri odbornika.

Odbornici Skupštine opštine Petrovo usvojili su juče nacrt budžeta za 2015. godinu u iznosu od 2.447.705 KM, što je za 2,6 posto više od ovogodišnjeg planiranog, i uputili ga u javnu raspravu.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA