Logo-Glas

Zatvorena izložba “Radosti rađanja”

1. Decembra 2014.

10432470_844834908888120_5998778309457804205_nTESLIĆ – Članovi Likovne grupe “Sretenje” održali su svoju 30. izložbu, ovaj put na temu “Radosti rađanja” u galeriji SPKD “Prosvjeta” u Tesliću, a time označili i jubilarnu desetogodišnjicu rada.

U Likovnoj grupi “Sretenje” kažu da su se odlučili uraditi izložbu na temu “Radosti” rađanja zbog pada nataliteta i promocije rađanja kao osnove i suštine ljudskog života. Mladi polaznici pomenute likovne grupe, svako na svoj način i u raznim tehnikama, prikazali su kako radost rađanja izgleda u očima djece.

Desetogodišnji izlagač, Vladimir Reljić, kaže da je uradio više radova od kojih je najviše pažnje privukao rad “Beba u Suncu”.

– Htio sam da kažem da je beba baš kao Sunce. Pored toga uradio sam još tri djevojčice, lica raspoloženja, trudnicu, flašice za djecu i slično – kaže Vladimir.

Jedan od izlagača, Nemanja Anđelić, za ovu izložbu pripremio je tri rada. Kaže da je zadovoljan komentarima publike, te da mu je ovo već peta izložba.

– Želio sam da predstavim ljepotu rađanja djece, radost i tu ljepotu – rekao je Nemanja.

I osmogodišnja učesnica likovne izložbe, Ivana Šajinović, kaže da je vrlo zadovoljna izložbom i reakcijama publike kao i da joj rad u likovnoj grupi mnogo znači jer se može kreativno izražavati na razne teme.

Vođa likovne grupe “Sretenje”, Miroslav Popović, tvrdi da će ova tematika imati pozitivan uticaj i na same izlagače. Kako kaže, vrlo je bitno, da kod djece i mladih radimo na razvijanju zdravog načina pogleda na život.

– Htio sam ovom tematikom djeci ne da nametnem, nego da im podstaknem, ljubav prema porodici da znaju šta je ljubav unutar porodice, unutar odnosa između djece, između djece i roditelja. Tu je i taj poseban odnos prema trudnicama i malim bebama. Jedna tema koja treba da podstakne zdrav način razmišljanja i kako da sebe vide u budućnosti – pojasnio je Popović.

Ukupno 45 radova od 13 izlagača krasilo je zidove galerije “Prosvjete”. Simboli rađanja, kao što su bebe i trudnice, bili su jedni od osnovnih motiva na malim umjetničkim djelima mladih teslićkih umjetnika.

Podsjetimo, izložba “Radosti rađanja” svečano je otvorena 24. novembra, a zatvorena je 1. decembra kako bi se postavila nova izložba fotografija u galeriji bioskopa.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA