Logo-Glas

Zavičajnom udruženju Ozrenaca iz Ciriha „Ozren – zemlja Nemanjića“ uručena Plaketa opštine Petrovo

19. Oktobra 2019.

PETROVO – Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković juče je svečano uručio ovogodišnju Plaketu opštine „Miholjsko ljeto“ Zavičajnom udruženju Ozrenaca iz Ciriha „Ozren – zemlja Nemanjića“. U ime udruženja Plaketu je preuzeo Luka Šešlak.

„Počastvovani smo ovim visokim priznanjem opštine Petrovo i u ime svih članova našeg udruženja i u svoje ime zahvaljujem vam što ste na ovaj način odali priznanje našem radu. Mi smo se u prethodnom periodu trudili da veze sa našim zavičajem, našim ljudima širom Ozrena, učvršćujemo i humanitarnim radom, da pomognemo onima kojima je najpotrebnije koliko god možemo. To će sigurno i ubuduće biti naša misija“, rekao je Luka Šešlak, izrazivši žaljenje što predstavnici udruženja nisu bili u prilici da prisustvuju svečanoj sjednici Skupštine opštine na kojoj su dodijeljena ostala priznanja, koja je održana na Miholjdan, Dan i Krsnu slavu opštine Petrovo.

Načelnik Petković je još jednom naglasio da je Zavičajno udruženje „Ozren – zemlja Nemanjića“ svojim dugogodišnjim radom i brojnim novčanim i drugim donacijama, kako pojedincima tako i institucijama, pokazalo da Ozrenci okupljeni u ovom udruženju ne samo da ne zaboravljaju svoje korijene, nego ih još više jačaju.

„Poslednja u nizu pomoći članova ovog udruženja bila je kupovina kombi vozila za prevoz dijaliznih bolesnika sa područja naše opštine, krajem aprila ove godine. Plaketa „Miholjsko ljeto“ otišla je u prave ruke i ja samo mogu da još jednom od srca zahvalim našoj braći u Cirihu za sve što čine za naš kraj“, istakao je Petković.

Odluku da se Plaketa opštine dodijeli Zavičajnom udruženju „Ozren – zemlja Nemanjića“, na prijedlog načelnika opštine, donijela je Skupština opštine Petrovo.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA