Logo-Glas

Zavirite u vilu bosanskog biznismena iz SAD koja vrijedi 53 miliona dolara (FOTO)

4. Oktobra 2015.

vilaHacienda de la Paz naziv je vile koja se prostire na više od 15,5 hiljada metara kvadratnih u predgrađu Los Angelesa, Rolling Hillsu, vrijednosti 53 miliona američkih dolara.

Vilu je izgradio prije 17 godina biznismen John Z. Blažević, porijeklom iz BiH, koji živi i radi u Californiji. Vlasnik je kompanije “Contessa Premium Foods” koju je osnovao 1984. godine.

vila1Vila posjeduje i podzemni dio od 9,4 hiljade metara kvadratni koji se ne koristi za življenje, ali sadrži unutrašnji teniski teren kao i tursko kupatilo koje se prostire na više od 3.000 metara kvadratnih.

Dizajnirao je arhitekta kraljevske španske porodice Rafael Manzano Marcos.

vila2U kući se nalazi veliki broj televizora, a savremena tehnologija se može sakriti tako da vila izgleda uređena u antičkom stilu.

vila3Van kuće nalazi teniski teren koji se pretvara u salu za bal, bazen, šetalište sa zelenilom i prostore za odmor, dok su unutrašnje prostorije prostrane i uređene u stilu Maroka, Španije, Portugala i Turske.

vila4Blažević je odlučio prodati vilu, u kojoj su se održala brojna vjenčanja poznatih osoba, kako bi putovao sa svojom suprugom i provodio vrijeme sa svojom porodicom u Hrvatskoj i BiH.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA