Logo-Glas

Zbog sanacije put duži deset km

29. Oktobra 2014.

most putDOBOJ – Rekonstrukcija pristupnog puta i obalnog dijela mosta koji spaja prigradska naselja Bare i Kostajnica, koji je oštećen poplavama, zadaje glavobolju mještanima ovih naselja, ali i svima koji putuju ka gradu, jer su prinuđeni da koriste obilaznicu preko prigradskih naselja Svjetliča i Poljice.

Ovaj most, koji i za desetak kilometara skraćuje put do Doboja, oštećen je u majskim, a potom i u avgustovskim poplavama. Završetak radova predviđen je za kraj novembra, što je mještanima dugo čekati.

Vukadin Damjanović, mještanin Bara, kojeg smo sreli dok biciklom prelazi most, iako su počeli radovi na njegovoj popravci, kaže da je prinuđen da skrati put jer mu majka živi odmah preko mosta, u Kostajnici.

Mještanin Osječana kojeg smo sreli na putu za Doboj, a koji je, ne znajući da sanacija još nije završena, krenuo ka mostu, požalio se da osim što se vozi duže bar desetak minuta, troši i gorivo.

– Poslije poplave su bili nešto malo popravili, ali je opet zatvoreno. Ranije je na putu bio nasut pijesak, pa je bila žuta traka, a sada nema ništa, pa sam mislio da je most otvoren – kaže mještanin Osječana.

U Administrativnoj službi grada Doboja poručuju da su sa “Catholic relief service” potpisali ugovor o sanaciji, koju finansira USAID, a da je početak radova zavisio od nivoa rijeke Bosne.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA