Logo-Glas

Želite da znate ko vas prati preko vašeg smartfona? Evo kako to da saznate!

13. Jula 2017.

5548b173-c578-4fc7-a019-1084b0094cfb-microsoft-windows-phone-windows-smartfon-620x350-718x446Evo pregleda najvažnijih i najkorisnijih kodova koje možete ukucati u vaš pametni telefon, a koje su prikupili na web odredištu Bright Side.

Kako bi ih aktivirali, trebate ih unijeti na isti način kao kad unosite kod za pregledanje stanja kredita.

*#21#

Ovaj će vam kod otkriti da li su vaši pozivi, poruke i drugi podaci preusmjeravani na druge uređaje. Prikazat će status različitih oblika preusmjeravanja, kao i broj na koji se informacije preusmjeravaju. Ovom opcijom se često služe ljubomorni partneri i roditelji koji žele djecu zaštititi od neželjenih sadržaja ili kriminalaca, ali može se dogoditi i da neko zlonamjeran namjesti preusmjeravanje na telefonima starijih osoba kako bi se dokopao njihovih podataka, saznao više o njihovim navikama i običajima i tome slično.

*#62#

Ukucajte ovaj kod ako želite saznati gdje su preusmjereni vaši pozivi, poruke i podaci, ukoliko vam se čini ako se čini da niko ne može da vas dobije.

##002#

Ovo je univerzalni kod za isključivanje svih vrsta preusmjeravanja na vašem uređaju. Nije loše ukucati ga prije no što se nađete u zoni roaminga.

*#06”

Uz pomoć ovog koda saznat ćete IMEI broj vašeg telefona. IMEI je kratica za International Mobile Equipment Identifier, što je naziv za broj pomoću kojeg možete prepoznati je li pronađeni/ukradeni telefon vaš i to dokazati. Kad je uključen njegova lokacija automatski se prenosi mrežnom operateru, čak i ako je u smartfonu nova kartica SIM. Sazna li neko drugi vaš IMEI broj, može otkriti o kojem se modelu radi te karakteristike vašeg uređaja.

Postoje posebni kodovi pomoću kojih drugi ljudi mogu pratiti na kojoj ste lokaciji, kao i da vide da li vas prati neko. Ovo su ti kodovi:

iPhone kod: *3001#12345#*
Android kod: *#*#4636#*#* ili *#*#197328640#*#*

Prvi korak: otvorite kategoriju UMTS Cell Environment, pa zatim UMTS RR info i potom zapišite sve brojeve koje ćete naći pod Cell ID. Ti brojevi označavaju bazne stanice u blizini. Vaš se smartfon automatski spaja na onu među njima koja šalje najbolji signal.

Drugi korak: vratite se u glavni meni i kliknite na tab MM info, pa zatim na Serving PLMN. Zapišite brojeve pod Local Area Code (LAC).

Treći korak: uz pomoć ova dva broja i običnog web odredišta (četvrti tab s lijeve strane) možete na mapi odrediti lokaciju bazne stanice s kojom je vaš telefon povezan.

Sumnjivce tražite među mobilnim baznim stanicama (obično kombiji ili mini autobusi s velikom antenom). Takva se vozila obično koriste za pokrivanje muzičkih festivala i lokacija slabo pokriveni internetom.
(IZVOR: Avaz)

Čitajte još

Zašto sudije prije utakmica zaviruju u gaće igračima? // Fudbaleri na Mundijalu moraju da vode računa o svemu prije nego što izađu na teren, stroga FIFA pravila su dotjerana do te mjere da ne sm...
Kolarov dobio ladu na poklon // Gubernator Samarske oblasti Dmitrij Azarov rekao je da je kapiten reprezentacije Srbije Aleksandsar Kolarov dobio kao nagradu automobil, ...
Imaju previsoke kriterije pa će radije ostati same: Žene u ovom horosk... // Jedan horoskopski znak ima toliko izražajne kriterije koji ih, nažalost, često osude na samoću. To je žena Jarac. Njen stav prema životu...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA