Logo-Glas

“Željeznicama” još jedna pozajmica od 4.000.000 KM

11. Juna 2018.

Željeznice_Republike_SrpskeDOBOJ
– Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić izjavio je da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o još jednoj pozajmici od 4.000.000 KM “Željeznicama Srpske”, uz prethodnu od 3.800.000 KM, radi izmirivanja obaveza prema radnicima koji će u penziju ili njih 90 koji će dobrovoljno napustiti kompaniju, dok sredstva iz kredita Svjetske banke ne budu efektivna.

Trninić je novinarima u Doboju rekao da se trend dugovanja smanjuje, ali da problem predstavlja efektivnost sredstava.

– Dugovanja prema radnicima su u visini kredita. Prema analizi i presjeku, do kraja juna dugovanja treba da pokrije kredit Svjetske banke od 51.300.000 evra – rekao je Trninić i istakao da svaki dan odgađanja povećava troškove, ali da institucije BiH još nisu obavile svoj dio posla.

On je napomenuo da je prošle sedmice Dom naroda parlamenta BiH ratifikovao kredit i izrazio nadu da će procedura biti završena radi izvršavanja obaveza prema svim zaposlenima, ne samo onima koji će otići u penziju ili dobrovoljno napustiti kompaniju.

Trninić ističe da je cilj da “Željeznice”, u reorganizaciji i svemu što predviđa restrukturisanje, u budućnosti stabilno posluju.

On je naglasio da je opredjeljenje Vlade da bez prethodno izmirenih obaveza ni za jednog zaposlenog ne može biti prekinut radni odnos po bilo kojem osnovu.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA