Logo-Glas

ŽELJEZNICE: Imenovani novi v.d. direktora infrastrukture i transporta

18. Maja 2018.

Željeznice_Republike_SrpskeDOBOJ
– Nadzorni odbor “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/ na današnjoj sjednici smijenio je dosadašnje direktore infrastrukture i prevoza i na te pozicije u svojstvu vršilaca dužnosti imenovao Branka Ilinčića, diplomiranog inženjera, i Dragana Subašić, saobraćajnog inženjera, rekao je Srni predsjednik Nadzornog odbora Ratko Đuričić.

– Nadzorni odbor je odavno bio nezadovoljan poslovanjem preduzeća jer je dosadašnja uprava imala probleme sa izvršenjem planova poslovanja. Infrastruktura i prevoz su osnovne djelatnosti ŽRS i tu smo tražili veću produktivnost – naveo je Đuričić.

On je istakao da su ŽRS i u fazi reforme zbog čega Nadzorni odbor smatra da je potrebna efikasnija uprava koja može pratiti taj proces i, s druge strane, izvršavati planove poslovanja.

Đuričić je naglasio da resorno ministarstvo sada stvara ambijent za reformu ŽRS jer se pokušava ispraviti mnogo toga što je loše urađeno u prošlosti.

On je naveo da je neophodna finansijska konsolidacija i stvaranje preduslova za dalji rad napredak preduzeća, naglasivši da su stvoreni svi preduslovi za kredit Svjetske banke, ali da to zavisi i od nivoa BiH jer su potrebne određene saglasnosti.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

NAJTRAŽENIJE ZANATLIJE: Broj izdatih radnih dozvola za Sloveniju skoči... // Lane su građanima Bosne i Hercegovine izdate 9.923 dozvole za rad u Sloveniji, što je u poređenju sa 2013. godinom više za čak 15 puta. ...
Sunčano i toplije, temperatura do 34 // BANJALUKA - Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme. U Bosni više oblačnosti ujutro, zatim se očekuje smanjenje oblačnosti. Najniža jutar...
BLOKIRANE PARE OD AKCIZA: “Autoputevi Republike Srpske” vratili ratu k... // Poreski obveznici su direktno iz budžeta RS platili ratu kredita od 11,9 miliona evra jer je “Autoputevima Republike Srpske” blokiran nov...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA