Logo-Glas

“Željeznice RS” izgubile spor težak 20 miliona KM

23. Marta 2015.

željeznice RSBANJALUKA – Vrhovni sud RS prihvatio je apelaciju po pojedinačnim tužbama radnika “Željeznica RS” (ŽRS) protiv ovog preduzeća, kojim su ŽRS obavezne zaposlenima isplatiti više od 20 miliona KM, koliko sa zakonskom zateznom kamatom iznose neizmirene obaveze.

Dragan Savanović, direktor “Željeznica RS”, potvrdio nam je juče da je Vrhovni sud RS donio ovakvu odluku, te da se ovo preduzeće nalazi u velikim gubicima, zbog čega je isplata ovih obaveza upitna.

– Vrhovni sud RS je prihvatio reviziju, odnosno donio presudu da se preinači odluka Osnovnog i Okružnog suda u Doboju, koji su presudili u korist ŽRS. Odlučeno je da se izmijene te presude i da se radnicima isplate regresi, razlike u toplom obroku sa zakonskom zateznom kamatom za period koji je tužen – rekao je Savanović i dodao da je u ovom slučaju riječ o pojedinačnim tužbama radnika.

Prema njegovim riječima, ŽRS posluju sa velikim gubicima i trenutno nemaju novca da isplate ove obaveze.

– Što se tiče poslovanja, taj novac “Željeznice” nemaju. Da je bilo novca i da postoji mogućnost – to bi bilo isplaćeno. Teško je stanje, ŽRS posluju sa velikim gubicima, a tek predstoji borba da vidimo kako ćemo sve to riješiti, ako se uopšte bude moglo riješiti – rekao je Savanović.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA