Logo-Glas

Žene i masturbacija: Sedam tajni njenog skrivenog užitka

9. Oktobra 2017.

seks ljubavMuškarcima je žensko zadovoljstvo često enigma, a studije otkrivaju neke zanimljivosti: Ona je nježnija, nešto rjeđa, a do orgazma puno brže dolazi sama…

Najčešći okidač ženskog uzbuđenja su vizualiziranje prošlih seksualnih iskustava, imaginarni scenariji u kojima ona zamišlja seks s kolegom ili neznancem, ali kao i kod muškaraca porno-filmovi, pokazuju studije.

1. Sama je brža

Prosječan muškarac bez problema može doživjeti orgazam već u par minuta, dok je ženama u prosjeku potrebno nešto duže – od 15 do 20 minuta. Ipak, ti se podaci kod žene odnose na seks, ali ne i na masturbaciju, kaže Sedi Elison (Sadie Allison), autorica knjige “Orgazam za kakvim žene žude”. Studije pokazuju da velik broj žena može doživjeti orgazam samozadovoljavanjem već u dvije do tri minute.

2. Žene “to” rade rjeđe

Prema istraživanjima, oko 25 posto muškaraca masturbira tri puta na tjedan, a više od 55 posto njih barem jednom na tjedan. Istovremeno, tek oko 10 posto žena to radi tri puta na tjedan, a 38 posto njih tek jednom na mjesec. Osim toga, studije pokazuju da muškarci s masturbacijom započinju već u početku puberteta, dok najveći broj žena počinje kasnije – najčešće u 20-ima.

3. Drugačija priprema

Muškarcima okruženje i atmosfera često nisu bitni, oslanjanju se na nagon i zadovoljenje potrebe, dok je za pripadnice nježnijeg spola atmosfera vrlo bitna, objašnjava Elison. Bilo da je riječ o seksi rublju, senzualnom tuširanju ili čak paljenju nekoliko svijeća, žene u pravilu vole posebnu atmosferu za opuštanje i ugađanje sebi.
4. Njezin je dodir nježniji

Muškarci obično imaju čvrst stisak, dok su ženske kretnje nježnije, suptilnije i sporije. Budući da klitoris ima dvostruko više živčanih završetaka nego glavić penisa, ta je razlika normalna i biološka. Ipak, nakon nekog vremena nježnijih dodira oni mogu postati grublji, ali tek uz dovoljnu pripremu, prenosi 24sata.hr.

5. Ona istražuje cijelo svoje tijelo

Žene se za vrijeme masturbacije više igraju sa svojim tijelom – dodiruju bradavice, unutrašnji stranu bedara, trbuh i druge erogene zone, dok se muškarci u pravilu fokusiraju isključivo na genitalije.

6. Orgazam nije jedini cilj

Ovo je jedna od najvećih razlika samozadovoljavanja muškaraca i žena. Muškarci imaju jasan cilj koji u pravilu ispunjavaju, dok žene mogu osjećati zadovoljstvo čak i ako do orgazma ne dođe. Paralela se može povući i sa seksom, pa ženama i seks bez orgazma može biti odličan, dok kod muškaraca to neće biti slučaj.

7. Dođe li do orgazma, on traje i traje…

Kod muške ejakulacije, orgazam donosi veliko fizičko opuštanje i zadovoljstvo, jer je potrebno puno energije da bi prostata izbacila spermu od testisa do penisa. Zbog toga muškarci nakon orgazma osjećaju umor i u 90 posto slučajeva su “gotovi” tj. potreban im je odmor od seksa. Kod ženskog orgazma nema tolikoga umora, pa se žensko samozadovoljavanje obično svodi na cijeli niz orgazama, po kojima i samo jedan traje dulje od onog prosječnog muškog.
(IZVOR: Avaz)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

IMG-6756e06316b2ef8ef3a31965131988ed-V

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA