Logo-Glas

Život u ulici Svetog Save zbog smrada postaje nemoguć

7. Novembra 2014.

DobojDOBOJ – Stanovnici zajednice etažnih vlasnika 99 u ulici Sveti Sava u Doboju žale se na higijensko-epidemiološku situaciju u zgradi u kojoj stanuju.

Već mjesec dana, kako kažu, bore se sa neprijatnim mirisom fekalija koji dopire iz podrumskih prostorija. Za pomoć u rješavanju problema, tvrde, obraćali su se nadležnim odjeljenim.

Sedamdesetak stanara nastanjenih u zgradi 99, u dobojskoj Svetosavskoj ulici svakodnevno udiše nesnosan smrad od fekalija. Podrumske prostorije kažu pretvorene su u septičku jamu, a uslovi za život postali su nepodnošljivi. Nevenka Šućur koja stanuje na prvom spratu, gdje se nugodan miris najviše osjeća, razmišlja čak i o napuštanju stana.

– Pun je stan komaraca baš se ne može ostati živ. Smrdi odozdo da se ne može izdržati. E, sad ni biti, ni ići ni znamo šta ćemo – kaže Nevenka.

Zbog cijele situacije, stanari kažu uplašeni su i sa svoje zdravlje. Strahuju od epidemije koja bi mogla zadesiti i veliki broj djece koja se svakodnevno kreću po stubištu zgrade.Smatraju da je cijeli problem nastao usljed majske poplave.

Po njihovom mišljenju jednina opcija za rješenje ovog problema je izmiještanje pravca kanalizacije. Kao uzročnike kanalizacionog odvoda navode i poslovne prostore smještene u zgradi, čiji su vlasnici zatvorili određene šahtove.

– Trebalo bi da se kanalizacija mijenja, mijenja pravac i da se preremontuje jer ova sada kanalizacija je usljed poplava zaplavljena i ne ide svojim tokom nego se sva vraća kao fekalije u podrum – kaže Milan Knežević, jedan od stanara zgrade.

Za svoj problem, tvrde obraćali su se i nadležnim službama, koje odgovornost za ovaj slučaj prebacuju jedni na druge. U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove navode da su po prijavi građana izašli na teren, te da su im, iako to nije u njihovoj nadležnosti, obezbijedili cisternu za izvlačenje fekalija.

U Odjeljenju za poslove komunalne policije grada Doboja nisu bili raspoloženi za priču, barem ne pred kamerama. U telefonskom razgovoru samo su kratko poručili da su napravili zapisnik vezan za ovaj slučaj, što stanarima ZEV-a 99 ne uliva nadu da će se uskoro prošetati čisitm hodnicima.

(IZVOR: Srpskacafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA