Logo-Glas

ZVANIČNO: Doboj pristupio Zajednici opština turskog svijeta

3. Marta 2015.

rs-doboj-u-turskomDOBOJ – Skupština grada Doboja danas je usvojila odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, dok su odbornici SNSD-a napustili zasjedanje.

Za odluku je glasao 21 odbornik, pet je bilo protiv, dok su dva bila uzdržana.

PROČITAJE JOŠ:

Tokom rasprave odbornici iz opozicije izrazili su nezadovoljstvo objašnjenjem predlagača odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, za koju smatraju da je nejasna i bez dovoljno informacija.

Iako je odbornik SNSD-a Nenad Jeftić tražio da neko iz kabineta gradonačelnika obrazloži navedenu odluku, to nije učinjeno.

Jeftić navodi da je odluka nejasna i bez saglasnosti građana i kao takva neprihvatljiva za ovu stranku.

Odbornici SP-a su tokom glasanja ostali uzdržani zbog, kako je naveo Srđan Todorović, manjka informacija na osnovu kojih se može zaključiti da li je odluka štetna za građane ili ne.

– Da li trebamo pristupiti ili smo već pristupili Zajednici? Čija je nadležnost da donese tu odluku – skupštine ili gradonačelnika? – upitao je Todorović, koji je nezadovoljan što odluci nije prethodila odgovarajuća rasprava prije sjednice.

Odbornik SDS-a Radislav Nikolić rekao je da je članstvo u Zajednici “bez obaveza i uslovljavanja” i da se grad Doboj na ovaj način “nastoji učiniti geografski vidljivijim za investitore”.

Odbornik SDS-a Danijel Jošić smatra da odluka “nije sporna, jer su turske organizacije već zastupljene na ovom području”, te da su investirale u oviru sanacije brojnih javnih objekta, između ostalog, i dobojske Bolnice.

Jošić je istakao da su gradu potrebna sredstva i investicije, izražavajući nezadovoljstvo što je “Vlada Republike Srpske za obnovu Doboja izdvojila svega 24.000 KM”.

Odbornik NDS-a Sretko Đurković poručio je da se odbornici ne smiju voditi predrasudama prema odrednici “tursko”, već da trebaju “gledati interes”.

Odbornik Liste za Doboj Murvet Bajraktarević rekao je da treba otvarati nova radna mjesta, bez obzira sa koje strane investicije dolaze.

Nezadovoljni usvajanjem odluke, odbornici SNSD-a napustili su skupštinsko zasjedanje.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA