Logo-Glas

DOBOJ: Podijeljena dezinfekciona sredstva za 388 Zajednica etažnih vlasnika

19. Marta 2020.

Gradska uprava Doboj je u saradnji sa Domom zdravlja u ovoj lokalnoj zajednici obezbijedila dezinfekciona sredstva za 388 Zajednica etažnih vlasnika. Po pet litara dezinfekcionog rastvora dobiće svaka zajednica etažnih vlasnika u Doboju.

Volonteri će biti ti koji će kontaktirati predsjednike Zajednica i uručivati im sredstva za dezinfekciju. Predsjednici Zajednica etažnih vlasnika dužni su da odrede jednog higijeničara, koji će svakodnevno dezinfikovati površine u zgradama, koje su najviše izložene velikom broju stanara.

-Volonteri će kontaktirati sve predsjednike Zajednica etažnih vlasnika i lično im dostaviti sredstva za dezinfekciju. Apelujem na sve predsjednike Zajednica etažnih vlasnika da odrede jedno lice koje će redovno vršiti higijenu. U slučaju da neko od njih ne bude obaviješten, zamolio bih ih da kontaktiraju Dom zdravlja, jer će tada oni lično izaći na teren i izvršiti dezinfekciju i uručiti im sredstva za dezinfekciju, kako bismo i dalje nastavili da se pridržavamo ovih mjera – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

-Svaki ZEV dobija gotov rastvor od 5 litara. Na rastvoru se nalazi uputstvo za upotrebu. Ratsvor će presuti u prskalice i potom tretirati površine i predmete kao što su kvake na ulaznim vratima, kvake na liftovima, tipke na interfonu, tipke u liftu, zatim sam lift i rukohvat do prvog sprata – rekao je Davor Maksimović, Higijensko epidemiološka služba Dom zdravlja Doboj.

Gradonačelnik Doboja je još jednom apelovao na građane da se pridržavaju svih mjera i naredbi. Ponovio je da u Doboju na sreću nema zaraženih, dok je na posmatranju oko 350 osoba. Jedan od gorućih problema je nemar ljudi koji su došli iz zemalja pogođenih virusom, a nisu se javili nadležnim službama. Gradonačelnik Doboja je još jednom apelovao na građane da budu odgovorni i da se jave dobojskom Domu zdravlja. Gradska uprava Doboj i Centar za socijalni rad iz ovog grada su pozvali građane, predstavnike Mjesnih zajednica i Zajednica etažnih vlasnika da prijave na brojeve telefone Centra svoje komšije koji žive sami u domaćinstvu i nemaju podršku porodice.

-Starije ljude koje ne može niko obići treba evidentirati, kako bi ih volonteri na poziv i potrebu mogli obići i odnijeti im hranu, lijekove i sve ostalo što im je potrebno. Danas smo određena sredstva prebacili Crvenom krstu za najugroženije, a to su obično starije osobe, kako bi one osnovne životne namirnice bile dostavljene i njima – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Po novoj odluci Štaba za vanredne situacije dozvoljava se rad privrednim subjektima koja se bave sledećim djelatnostima : tehnički pregledi i osiguranja, stovarišta građevinskog materijala, firme koje isporučuju kancelarijski materijal, vulkanizeri, automehaničari, autopraonice, mobilni operateri, kiosci, mesnice i pogrebna oprema, svi oni koji svojim radom ne ugrožavaju epideomiološku situaciju. Ostale naredbe i zabrane ostaju iste.

(IZVOR: RTV Doboj)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA